Кекс з полуницею
Інгредієнти на 20 порцій:
- Борошно 200 г
- Цукор 100 г
- Яйця 3 штуки
- Шоколад білий 300 г
- Масло вершкове 200 г
- Цедра 1 лимона
- Полуниця сушена 130 г
- Ванільний цукор 1 пакетик
- Розпушувач 1 чайна ложка
150 г шоколаду поламати на маленькі шматочки і розтопити з маслом в каструльці на повільному вогні.
В цей час збити яйця з цукром, ванільним цукром і цедрою до білої пишної піни. Влити тонкою цівкою розтоплений шоколад із маслом, ввести борошно із розпушувачем, довести до однорідності.
Шоколад, який залишився поламати руками на невеликі шматочки. Вручну вмішати у тісто сушену полуницю і шоколад.
Духовку нагріти до 180ºС. Тісто розкласти у форми для кексів, не доходячи до верху 1,5-2 см. (Або викласти все тісто у змащену вершковим маслом і присипану борошном форму для випічки). Випікати у розігрітій духовці 20-25 хв. Остудити і за бажанням посипати цукровою пудрою.