Солодкі квадратики з курагою
Інгредієнти:
- Кориця 1 чайна ложка
- Йогурт натуральний 125 г
- Пшеничне борошно 150 г
- Цукор 120 г
- Курага 500 г
- Куряче яйце 1 штука
- Жовток яєчний 1 штука
- Молоко 3-4 столових ложок
- Рослинне (краще кукурудзяна олія) 70 мл
- Дріжджі сухі 1 чайна ложка
- Вершкове масло для змащування форми
- Сіль за смаком
Курагу замочити в теплій воді на 30 хв. Деко застелити папером для випічки, змащену вершковим маслом з обох сторін, присипати 2 ст. л. цукру. Курагу вийняти з води, обсушити, розділити навпіл. Одну частину викласти на деко, другу нарізати і заповнити шматочками кураги порожнечі на деці. Посипати корицею.
Яйце і жовток збити з цукром. Коли суміш стане пінистої, послідовно додати борошно, просіяне з дрібкою солі, йогурт і рослинне масло. Перш ніж вводити наступний інгредієнт, суміш необхідно добре перемішати.
Дріжджі розвести в теплому молоці, швидко з'єднати з борошняною сумішшю. Отримане тісто вилити на деко поверх кураги. Дати відстоятися, щоб вийшов рівний шар. Випікати у духовці при 180ºС приблизно 45 хв. Вийняти пиріг з духовки, злегка остудити. Лезом ножа відокремити краї пирога від бортів форми, дати повністю охолонути. Ножем із зубчастим лезом розрізати пиріг на квадратики і можна подавати до столу або взяти з собою на пікнік.